Italija

Južna Italija

TIRANA/DRAČ/BARI/POLINJANO/ALBEROBELO/LEĆE/OSTUNI/MATERA/NAPULJ/SORENTO/AMALFI/POSITANO/POMPEJI

Termin: 01. OKTOBAR – 08. OKTOBAR 2017.

 

Sjajno putovanje na jug Italije… Potpuno jedinstveno na našim prostorima, te time i PROMOTIVNO! Naše putešestvije će započeti stihovima jednog od naših najvećih pesnika, Jovana Dučića, pod čijim ćemo platanima potražiti predah… Preko Dubrovnika i njegovih priča koje čuvaju stoletne stare zidine i kaldrma Straduna, uputićemo se preko Jadrana do prelepe i skrajnute italijanske pokrajine Apulije… Po dolasku očekuju nas nebrojena uzbuđenja; od poklonjenja moštima Svetog Nikole u Bariju, preko neverovatnih trulija u Alberobelu, sve do fantastičnih ambijenata gradova Leće i Ostuni… Iz Apulije naš put vodi preko Taranta ka pokrajini Bazilikata i neverovatnom gradu Matera koji će 2019. godine biti evropska prestonica kulture. Dalje preko Kalabrije stižemo u drevnu Kampanju i neverovatan Napoli za koji su rimljani govorili „Vedi Napoli, e poi mori“ („Vidi Napulj, i umri“). Mi naravno nećemo umirati, ali ćemo sasvim sigurno pamtiti dugo, dugo ovaj kontraverzni grad… Raskošna kraljevska prestonica prosto svoje posetioce iznenađuje tradicijom koja još uvek ljubomorno čuva jug Italije. Iz Napulja bi bila šteta da se ne poseti neverovatno ostrvo Kapri, prelepi Sorento, i zaista fantastična mesta na Kosta Amalfitani, Pozitano i drevni Amalfi… Nemoguće je posetiti Napulj, a ne videti ostatke drevnih Pompeja, jednog od najspektakularnijih arheoloških lokaliteta na svetu! Složićete se, zaista posebno putovanje!

Program putovanja:

1. dan  (Subota, 30. Septembar)     NOVI SAD – BEOGRAD…                  Polazak iz Novog Sada oko 15h i iz Beograda oko 17h. Putovanje Ibarskom magistralom (Lazarevac-Čačak-Užice-Prijepolje). Noćna vožnja preko Crne Gore. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan      TIRANA – DRAČ – PLOVIDBA JADRANSKIM MOREM

Dolazak u albansku prestonicu TIRANU. Po dolasku u prepodnevnim satima, odlazak do istorijskog centra grada i kraće razgledanje objekata koji okružuju glavni gradski trg Skenderbeg (Nacionalni teatar, ministarstva…). Slobodno vreme za individualne aktivosti. Polazak ka Draču u 15h. Po dolasku u DRAČ, sledi kraća panoramska tura sa razgledanjem (Rimski amfiteatar, Vizantijski market, ostaci vizantijskih zidina…). Slobodno vreme do 19.30h. Odlazak do luke grada i po obavljanju formalnosti prijave putnika, ukrcavanje na feribot. Za one koji su odabrali tu opciju, smeštaj u kabine. Noćna plovidba Jadranskim morem.

3. dan      BARI – NAPULJ

Usplovljavanje u luku BARI u prepodnevnim satima (oko 8h). Sledi iskrcavanje sa feribota i odlazak do bazilike Svetog Nikole u kojoj se nalaze mošti ovog velikog hrišćanskog svetitelja. Nakon posete bazilici, sledi kratko upoznavanje sa starim gradom i slobodno vreme do oko 12h kada je planiran polazak iz Barija. Putovanje ka Napulju. Očekivano vreme dolaska u NAPULJ je negde oko 16h. Po dolasku sledi smeštaj u hotel u istorijskom delu grada. Kraći odmor i u zakazano vreme skup na recepciji i polazak u pešačku turu sa obilaskom najznamenitijih delova grada. Duomo – katedrala, Korzo Umberto I, Novi zamak, Galerija Umberto I, Teatar San Karlo, trg Plebišita sa Kraljevskom palatom, ulica Kiaia sa „najstarijom“ picerijom na svetu,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. dan      NAPULJ - SORENTO - KAPRI

Doručak. Polazak na celodnevni, fakultativni izlet do SORENTA, čuvenog letovališta u Napuljskom zalivu, sedištu Obale limuna.  Po dolasku sledi kratka orijentaciona šetnja letovalištem i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Popodne će biti organizovan fakultativni izlet do ostrva KAPRI. Polazak feribotom iz Sorenta do ostrva Kapri (trajanje plovidbe je oko pola sata). Po dolasku na ostrvo Kapri, odlazak žičarom iz luke do grada Kaprija. Šetnja mondenskim mestom uz upoznavanje sa istorijom i razgledanjem najlepših delova grada. Slobodno vreme oko 2 sata. Povratak feribotom do Sorenta.  Polazak ka Napulju u 19h. Povratak u hotel oko 20h. Noćenje.

5. dan      NAPULJ - POMPEI – MATERA – LEĆE

Doručak. Napuštanje soba i pakovanje stvari u autobus od 08.15h. Polazak ka Apuliji u 8.30h. Vožnja ka Salernu podno moćnog vulkana Vezuva uz priču o „Hristovim suzama“ i strahotama koje je ovaj vulkan izazivao u dalekoj prošlosti… Odlazak do POMPEJA. Slobodno vreme u živopisnom centru gradića (pijaca), ili fakultativna tročasovna poseta jednom od najčuvenijih i najspektakularnijih arheoloških lokaliteta na svetu. Uz pratnju lokalnog vodiča prošetaćemo se ulicama drevnog grada koje kao da su ostale zamrznute u vremenu i prostoru… Uz priču o kataklizmi koju je izazvao vulkan Vezuv i propasti jedne od najbogatijih rimskih kolonija, obićićemo nekadašnji Forum sa ostacima magaza, hramova i javnih kupatila; potom ćemo posetiti Faunovu kuću – rekonstruisana rimska vila rustika; videćemo nekadašnju „šoping ulicu“ i posetiti zanimljive kvartove lupunarija… Na kraju obilaska ćemo pogledati i Grčki teatar. Organizovani deo programa traje oko 2 sata, dok je ostatak vremena (1 sat) slobodan za individualne aktivnosti. Polazak iz Pompeja oko 12.30h. Nastavak putovanja ka pokrajini Bazilikata. Dolazak u MATERU oko 16.30h. Po dolasku, sledi obilazak grada uz razgledanje drevnog Sasija – najstarijeg dela grada sa izuzetnim ambijentom zbog kojeg je Matera i stavljena pod zaštitu UNESCO-a. Slobodno vreme do 20h. Nastavak putovanja do LEĆA. Dolazak u večernjim satima (oko 23h). Smeštaj u hotel. Noćenje.

6. dan      LEĆE - OSTUNI

Doručak. Polazak u 9h u obilazak istorijskog centra Leća sa razgledanjem: portiko Napulja sa Trijumfalnom kapijom, palata Vlade, trg Oronco, Katedralni trg… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Od 15.30h polazak na poludnevni fakultativni izlet. Odlazak do srednjovekovnog grada OSTUNI. Ovaj grad nazivaju „La Città Bianca“ – „Beli grad“, zbog karakteristične krečno bele boje fasada srednjovekovnih kuća u istorijskom centru grada. Slapovito podignut, grad kruniše prelepa gotska Katedrala. Nakon kraće organizovane šetnje gradom, sledi slobodno vreme za uživanje u specifičnom ambijentu. Polazak ka hotelu u 20h. Povratak oko 21.30h. Noćenje.

7. dan LEĆE - ALBEROBELO - POLINJANO - BARI

Doručak. Odjava iz soba i pakovanje stvari u bus od 08.15h i odlazak iz Leća u 8.30h. Putovanje preko Brindizija do neverovatnog ALBEROBELA, grada koji predstavlja sinonim turizma Apulije. Najveća atrakcija ovog mestašca su neodoljive kućice sa kupastim krovovima koje lokalno stanovništvo naziva „truli“. Preko 1030 ovakvih neobičnih kućica načičkano je u Alberobelu, pa čak je i crkva Sv. Antonija u formi trulija. Slobodno vreme za uživanje u specifičnom ambijentu. Polazak iz Alberobela u 12.30h. Odlazak do malog i lepog primorskog gradića POLINJANO A MARE. Slobodno vreme u centru gradića (trg Sat tornja). Nastavak putovanja u 17h. Dolazak u BARI i slobodno vreme (oko 1,5 sat) do 19.30h kada je predviđen odlazak u luku ukrcaja na feribot. Po obavljanju carinskih formalnosti i ukrcaju na brod, smeštaj u kabine za one koji su odabrali tu opciju. Noćna plovidba Jadranskim morem.

8. dan  (nedelja, 8. Oktobar) DRAČ - SKADAR ...    

Pristajanje u luku Drač oko 8h ujutro. Nakon iskrcaja putnika odlazak do SKADRA. Dvočasovni boravak u Skadru. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja u 13h. Vožnja preko Crne Gore ka Beogradu i Novom Sadu. Povratak u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji

329 €

Doplata 20€ za polažak iz Niša

umesto 100 € 

samo80 €

Navedena cena uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • povratni prevoz feribotom na liniji Drač-Bari-Drač
 • 5 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelima sa 3*** (2 noćenja u Leću + 3 noćenja u regiji Napulja)
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • obilaske Tirane, Drača, Barija, Polinjana, Alberobela, Leća, Matere i Napulja prema programu i uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Ova cena uključuje sledeće izlete:

 • § Izlet za Ostuni prema programu putovanja
 • § Izlet za Pompeje sa ulaznicom za lokalitet  i lokalnim vodičem na lokalitetu
 • § Izlet za Sorento

 

Navedena cena ne uključuje:

 • § Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • § Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 8 € u din.protivvrednosti)
 • § Ostale nepomenute usluge
 • § Doplatu za jednokrevetnu sobu – 90 €
 • § Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 120 €
 • § Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi – 10 €
 • § Smeštaj u kabinu na feribotu Drač-Bari-Drač – (četvorokrevetna kabina sa WC) – 100 € za oba pravca (cena po kabini) – moguće je uzeti kabinu i samo za jedan pravac i u tom slučaju je cena 60 € po kabini!
 • § Gradska taksa u Lećeu i Napulju – oko 3 € po noćenju – ukupan iznos od 12 €  se plaća isključivo na recepciji hotela prilikom preuzimanja ključeva!
 • § Fakultativni izlet na ostrvo Kapri iz Sorenta sa uključenim transferom "ferijem", kartom za žičaru i uslugama vodiča (trajanje izleta cca 4 sata; oko 1 sat je potrebno za prevoz feribotom tamo i nazad + oko 1 sat organizovani obilazak i oko 2 sata slobodnog vremena) - 50 € (plaćanje ovog izleta je isključivo na licu mesta! Izlet za Kapri nije uključen u cenu paketa izleta! Ukoliko želite ovaj izlet, morate imati uplaćen i izlet do Sorenta!)

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

 • § Izlet za Ostuni – 30 €   /   Pompeji sa ulaznicom  – 30 €   /   Izlet za Sorento – 30 €

 

DOPLATA 30 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: VRANJA, LESKOVCA

DOPLATA 20 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: NIŠA, POJATA* (Kruševac), PARAĆINA*, ĆUPRIJE*, JAGODINE*, BATOČINE* (Kragujevac), VELIKE PLANE*, ZAJEČARA, NEGOTINA, BORA, KLADOVA, VRŠCA, SOMBORA, SUBOTICE, KIKINDE

DOPLATA 15 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: POŽAREVCA*, SMEDEREVA*

DOPLATA 10 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: LAZAREVCA*,ZRENJANINA, BAČKE PALANKE, BEČEJA, VRBASA, KULE, NOVOG PAZARA, SJENICE, RAŠKE, VALJEVA, LOZNICE, ŠAPCA

Polasci sa * se obavljaju sa stajališta na auto putu/magistrali! Doplata se odnosi na povratni transfer do Novog Sada, Beograda, ili do mesta koje najviše odgovara polasku na dati program, što određuje organizator putovanja!

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  KURSU  UNICREDIT BANKE  ZAEFEKTIVU  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2018.!
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.05.2018.!
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2018.! Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.  Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska treba da dostavite broj pasoša!

OPIS HOTELA:

„GRAND HOTEL TIZIANO E DI CONGRESSI“ 3***, Leće (http://www.grandhoteltiziano.it/) ili sličan

Hotel se nalazi u centralnoj zoni Leća, na samo 1500 metara od istorijskog centra. Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), WiFi zonu, aperitiv bar, salon za posluženje doručka. Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Cab., telefon, samopodesivi klima uređaj. Doručak se servira tipa „buffet“ – samoposluženje i dosta je skroman i jednoličan!

„NUOVO REBECCHINO“ 3***, Napulj (http://www.nuovorebecchino.it/) ili sličan

Hotel se nalazi u centru Napulja, u zoni oko Železničke stanice. Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, restoran za posluženje obroka, WiFi konekciju, konferencijsku salu... Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, telefon, klima uređaj, grejanje, WiFi… Doručak se servira tipa „buffet“ – samoposluženje i dosta je skroman i jednoličan!

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010 .Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318„DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 4 od 26.05.2017.