Francuska

Alzas - Božićni marketi

parizng-frameKOLMAR/KAJZERSBERG/RIKVIR/STRAZBUR
Termin: 13.12/17.12.2017.
5 dana autobusom / 2 noćenja

Alzas je pokrajina na istoku Francuske oivičena planinom Vogezi i rekom Rajnom koja čini pogranično područje sa Nemačkom. Poznat je po izuzetno koloritnim gradićima koji kriju prave bajkovite ambijente. Pored toga, regija je poznata po vrhunskim belim vinima, odličnoj hrani i ljubaznim ljudima. Kolmar je jedan od najbajkovitijih gradova Evrope. Sjajna arhitektura upotpunjuje bajkovite ambijente, a već decenijama unazad, grad je prepoznatljiv po sjajnim Božićnim marketima koji se svake godine organizuju na trgovima i ulicama. U neposrednoj okolini Kolmara skrila su se dva tradicionalna alzaška seoca, Kajzersberg i Rikvir koji su nezaobilazna destinacija za sve one koji dolaze u posetu Kolmaru. Na kraju putešestvija posetićemo prestonicu Alzasa, prelepi grad Strazbur. Svakako, putovanje za sećanje…

Program putovanja:

1. DAN (Sreda, 13. Decembar)

Polazak iz Beograda oko 19h i Novog Sada oko 20.30h. Noćna vožnja preko Mađarske, Austrije, Nemačke uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. DAN STRAZBUR regija

Dolazak u regiju STRAZBURA u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

3. DAN RIKVIR + KAJZERSBERG - KOLMAR

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili celodnevni fakultativni izlet do romantičnih gradića i njihovih slavnih Božićnih marketa. Polazak iz hotela u 9h. Putovanje do RIKVIRA, jednog od najlepših sela Francuske ugnježdenog međ' vinograde. Po dolasku sledi šetnja uz razgledanje, Kula na severnoj kapiji iz 13. veka, parohijska crkva,… Slobodno vreme (1,5 sat) za individualne aktivnosti. Odlazak do susednog seoca KAJZERSBERG. Seoce je karakteristično po autentičnim arhitektonskim formama rezidencija, od kojih je najpoznatija rodna kuća dr Alberta Švajcera, dobitnika Nobelove nagrade za mir. Slobodno vreme 2 sata. Nastavak putovanja do KOLMARA, najbajkovitijeg grada u ovom delu Evrope. Šetnja uz uživanje u sjajnim ambijentima i tradicionalnim Božićnim marketima. Razgledanje: crkva Sv. Martina, Diminikanska crkva, kuća Pfister, četvrt Taneurs… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka hotelu iz Kolmara u 20h. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN STRAZBUR

Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Odlazak do centra STRAZBURA. Razgledanje istorijskog jezgra grada kojeg kruniše veličanstvena Katedrala Notr Dam, potom palata Stare carine, palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutembergov trg, kvart „Mala Francuska“ – najslikovitiji deo grada… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Srbiji u 19h. Noćna vožnja preko Nemačke, Austrije, Mađarske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

5. DAN (Nedelja, 17. Decembar)

Dolazak u Novi Sad / Beograd u popodnevnim časovima. Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA

 + IZLET Rikvir - Kajzersberg - Kolmar za uplatu u agenciji

169 €

  umesto 35€ samo 25€

Navedena cena uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 2/3* u regiji Strazbura
 • obilaske Pasaa, Regenzburga i Minhena prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Navedena cena uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelu sa 2/3* u regiji Strazbura
 • obilaske Pasaa, Regenzburga i Minhena prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

DOPLATA 30 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: VRANJA, LESKOVCA, NOVOG PAZARA, SJENICE, RAŠKE, PRIJEPOLJA

DOPLATA 20 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: UŽICA, POŽEGE*, ČAČKA*, NIŠA, POJATA* (Kruševac), PARAĆINA*, ĆUPRIJE*, JAGODINE*, BATOČINE* (Kragujevac), VELIKE PLANE*, ZAJEČARA, NEGOTINA, BORA, KLADOVA, VRŠCA, KIKINDE

DOPLATA 15 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: POŽAREVCA*, SMEDEREVA*, VALJEVA, LOZNICE, ŠAPCA

DOPLATA 10 € (min. 4 osobe) ZA POLASKE IZ: LAZAREVCA*, ZRENJANINA, BAČKE PALANKE

Polasci sa * se obavljaju sa stajališta na auto putu/magistrali! Doplata se odnosi na povratni transfer do Novog Sada, Beograda, ili do mesta koje najviše odgovara polasku na dati program, što određuje organizator putovanja!

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  KURSU  UNICREDIT BANKE  ZAEFEKTIVU  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2018.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.05.2018.!
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

 

OPIS HOTELA:

HOTEL KYRIAD PRESTIGE **, Strasbourg–Schiltigheim www.kyriad.com 

Hotel se nalazi u mirnom delu predgrađa Strazbura. Hotel je skromne „budžet“ kategorije te prema tome poseduje i skroman sadržaj i ograničen komfor! Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), aperitiv bar i restoran. Sobe su sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV.

 

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010

Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

 

Cenovnik broj 1  od  30.05.2017.

 

Zatvori   X

SOLUN u decembru

Jedno noćenje sa doručkom, prevoz i šetnja: 59eur

Termin putovanja: 15.12-17.12.2017.