Nitravel logo

Pon – Sub 08:00 – 20:00 +381 (18) 511-002 +381 (60) 7-511-005 +381 (60) 7-511-004
Pratite nas
GO UP

Metamorfozis – zelena oaza

Upoznajte Metamorfozis

Metamorfosis, zelena oaza je malo mesto na Sitoniji, sa veoma lepom prirodom. Kada dođete ovde, imate utisak da se nalazi u najgušćoj četinarskoj šumi jer je okružen četinarima sa svih strana. Metamorfozi je veoma ljubak, u centralnom delu ima malu plažu, ali sasvim dovoljnu za goste koji borave u njemu, ima jedan lep plažni bar sa ležaljkama i suncobranima, ostatak plaže je slobodan. Plaža je šljunkovita, ulaz u more je postepen, a u vodi se nalazi isti šljunak koji se nalazi i na plaži.

Metamorfozis, Leto 2019. Grčka apartmani

Metamorfozis, Leto 2019. Grčka apartmani

U centralnom delu postoji park sa lepim igralištem za decu, deo parka ima spektakularan pogled na zalaske Sunca. Centralna ulica je u popodnevnim i večernjim satima zatvorena za saobraćaj i služi kao šetališna zona za posetioce. Tu postoji jedna mala pekara gde možete probati lepe kolače, sladoled i pitu sa sirom ili kremom. Mesto ima nekoliko marketa pogodnih za snabdevanje, a skoro svakog dana u prepodnevnim i popodnevnim satima možete naići na lokalce koji na kamionima prodaju domaće voće.

Za one koji ne vole gužve, a koji vole lepe duge šetnje, preporučujemo šetnju pored plaže koja se prekida kod parka, a nakon njega nastavlja nekoliko kilometara. U ovoj šetnji, sa jedne strane imaćete vikendice i borovu šumu, a sa druge strane stabla eukaliptusa i more. Zato je ovo mesto zelena oaza 🙂

Metamorfozi – Šta videti?

Na manje od 8km od Metamorfozija nalazi se Nikiti. Ovo letovalište je popularno na našim prostorima. Ima dugu peščanu plažu, dugo šetalište pored plaže i dosta sadržaja. Nikiti je dobar izbor za one koji vole neko veče da promene atmosferu, a ipak ne bi želeli da budu u prevelikoj gužvi.

20km od Metamorfozija nalazi se letovalište Neos MarmarasNajpoznatije letovalište na Sitoniji, verovatno najstarije selo ovde. Neos Marmaras je sedamdesetih godina počeo da se razvija od ribarskog seoceta u turističko mesto zahvaljujući slavi koju je doneo kompleks Porto Karas. Danas selo nudi mnogobrojne sadržaje u vidu smeštaja (sobe, apartmani, mali hoteli), veliki izbor mesta za jelo (riblji i ostali restorani, giros i ostala brza hrana), puno interesantnih radnjica. Mesto ima i dom zdravlja, poštu i banku.