Nitravel logo

Pon – Sub 08:00 – 20:00 +381 (18) 511-002 +381 (60) 7-511-005 +381 (60) 7-511-004
Pratite nas
GO UP

Siviri

No tours match your criteria

Dobro je znati

Zemlja
Grčka
Glavni grad
Atina
Obavezna viza
Ne
Vremenska zona
UTC +2
Moneta
Euro
Površina (km2)
131.957

Siviri, Leto 2023.

Nalazi se na desetak kilometar od Kalitee, iza leđa Pefkohoriju, na zapadnoj obali poluostrva Kasandra. Ukoliko volite lepa mestašca, gde nema mnogo gužve, ali koja i nisu baš potpuno mirna – Siviri je odličan izbor.

Mesto ima usku i veoma dugu plažu. Pesak je najvećim delom plaže sitan, u nekim delovima je i malo krupniji pesak/sitan šljunak. Ima postepen ulaz u vodu, a u moru je na dnu isti onaj pesak koji je na plaži. U centralnom delu nalazi se mali dok gde rano ujutru možete kupiti svežu ribu od ribara. A tu su i dva odlična riblja restorana, gde se služi ta ista riba – friška i od jutros.

U desnom delu plaže nalazi se i ušće male reke u more, te taj deo i nije nešto posebno pogodan za kupanje, srećom plaža Sivirija je duga, a ušće zauzima tek njen mali deo, tako da ne predstavlja veliku smetnju. Mnogi pretpostavljaju da je Siviri omiljena destinacija komaraca zbog trske koja raste pored rečice, međutim verovali ili ne – to nije naročit slučaj.

Plaža Sivirija ima na više mesta postavljene tuševe, a levi deo plaže, od doka levo, je skoro ceo prazan i slobodan za vaše ležaljke i suncobrane. Malo mesto, a ima opcije za razne sportove na vodi. Ono što je takođe interesantno jeste da Siviri ima poseban prilaz vodi za osobe sa invaliditetom, kao i posebna kolica za vožnju po pesku i toalet za osobe sa invaliditetom.

Hotel 3* u Siviriju, deca do 14 godina gratis. Usluga polupansion, četvorokrevetne sobe. Na 50 metara od centra mesta

Više o Siviriju i o tome šta možete tamo raditi, gde jesti i šta videti, možete naći na našem blogu.