Nitravel logo

Pon – Sub 08:00 – 20:00 +381 (18) 511-002 +381 (60) 7-511-005 +381 (60) 7-511-004
Pratite nas
GO UP

Siviri – sladak i dopadljiv

Gde je Siviri?

Nalazi se na desetak kilometar od Kalitee, iza leđa Pefkohoriju, na zapadnoj obali poluostrva Kasandra. Ukoliko volite lepa mestašca, gde nema mnogo gužve, ali koja i nisu baš potpuno mirna – Siviri je odličan izbor.

Mesto ima usku i veoma dugu plažu. Pesak je najvećim delom plaže sitan, u nekim delovima je i malo krupniji pesak/sitan šljunak. Ima postepen ulaz u vodu, a u moru je na dnu isti onaj pesak koji je na plaži. U centralnom delu nalazi se mali dok gde rano ujutru možete kupiti svežu ribu od ribara. A tu su i dva odlična riblja restorana, gde se služi ta ista riba – friška i od jutros.

Siviri - sladak i dopadljiv

Siviri – sladak i dopadljiv

Još malo o Siviriju?

U desnom delu plaže nalazi se i ušće male reke u more, te taj deo i nije nešto posebno pogodan za kupanje. Srećom, plaža Sivirija je duga, a ušće zauzima tek njen mali deo, tako da ne predstavlja veliku smetnju. Mnogi pretpostavljaju da je Siviri omiljena destinacija komaraca zbog trske koja raste pored rečice, međutim verovali ili ne – to nije naročit slučaj.

Plaža Sivirija ima na više mesta postavljene tuševe, a levi deo plaže, od doka levo, je skoro ceo prazan i slobodan za vaše ležaljke i suncobrane. Malo mesto, a ima opcije za razne sportove na vodi. Ono što je takođe interesantno jeste da Siviri ima poseban prilaz vodi za osobe sa invaliditetom, kao i posebna kolica za vožnju po pesku i toalet za osobe sa invaliditetom.

U mestu postoji i odlična picerija, nekoliko pekara i ribarnica, malih marketa, a na ulazu je i hipermarket. Što se girosa tiče: jedan od najboljih na Halkidikiju je upravo ovde. Siviri ima i lepu poslastičaru i fenomenalan sladoled, tačnije u izboru imate na primer hiljadu vrsta fenomenalnih sladoleda i sorbea (to je onaj fensi moderan sladoled od voća, ako ste alergični na mleko ili postite – to je taj).

Zašto je sladak i dopadljiv?

Siviri ima lepo šetalište pored mora, gde uveče možete videti umetnike koji prodaju razne drangulije koje su ručno rađene, ali ima i svirača koji vam uvek ulepšaju veče. U večernjim satima možete naići i na lokalce koji prodaju sveže domaće voće i povrće.

Mesto ima nekoliko prodavnica gde se može kupiti plažna oprema. Tu je i jedan lep butik koji prodaje sve i svašta. Postoji i jedna divna radnja koja prodaje prirodne proizvode i gde možete kupiti suvenire rađene od drveta masline, domaće džemove i namaze, med i proizovde od meda, čajeve, sapune i još mnogo toga. Malo ispod te radnje nalazi se odličan italijanski restoran.

Mesto ima i lepu knjižaru koja vam ne znači mnogo ako ne govorite grčki.

Siviri – i još?

A ako ste spretni i u formi, možete otići levo skroz do kraja plaže gde se nalaze stene zanimljive za penjanje bez opreme. Stene dalje vode na stazu za šetnju ivicom iznad vode. Ako ništa drugo – slikajte se na stenju i spustite dole. Na samom kraju plaže levo nalaze se stepenice koje vode do jednog lepog naselja sa privatnim vilama. A zatim levo možete doći do lepog hotela Dryades u čijem dvorištu možete posmatrati zalazak Sunca.

Ukoliko ste ljubitelji maslina, preporučujemo domaće masline i maslinovo ulje (hladno ceđeno naravno).Ove proizvode možete kupiti na recepciji hotela Jenny. A možete i baciti oko na našu ponudu za Siviri za ovo leto.