Nitravel logo

Pon – Sub 08:00 – 20:00 +381 (18) 511-002 +381 (60) 7-511-005 +381 (60) 7-511-004
Pratite nas
GO UP

Obaveštenje Nitravel

Drage kolege i dragi putnici,

U svetlu najnovijih dešavanja na globalnom nivou, a imajući u vidu činjenicu da turistička industrija prva trpi posledice svih nemira i udara prirodnih ili antropogenih, na makro ili mikro nivou, obaveštavamo vas o stavu naše agencije.

  • Svi aranžmani u organizaciji naše agencije, a čija realizacija počinje zaključno sa 01.05.2020. otkazuju se.
  • Letnji aranžmani za Grčku, Tursku i Bugarsku ostaju rezervisani, jer počinju od kraja maja meseca. U skladu sa dešavanjima u našoj zemlji, regionu i svetu, o realizaciji ovih aranžmana blagovremeno ćemo obavestiti sve naše putnike i kolege.

Plaćanja:

  • Sva plaćanja za letnje aranžmane koja su započeta mogu se odložiti za period nakon prestanka vandredne situacije.
  • Sve rezervacije kojima rani buking ističe do kraja marta meseca, zadržaće isti iznos, a uplatu možete odgoditi za period nakon prestanka vanredne situacije, a zaključno sa datumom oko koga ćemo se naknadno dogovoriti i sa dobavljačima i sa strankama.
  • Deponovani čekovi biće realizovani po datumima za koje su izdati.
  • Administrativne zabrane biće realizovane po datumima za koje su izdate.

Otkazi aranžmana:

  • Ovom odlukom otkazuje se naše tradicionalno prolećno Sevdah putovanje. Nov datum putovanja zakazujemo za sredinu oktobra i apelujemo na naše putnike koji su uplatili ovaj aranžman da razmisle o novom datumu ili svoju uplatu preusmere na neki drugi aranžman nakon što se globalna zdravstvena situacija stabilizuje.
  • Aranžmani za Grčku u prvom terminu maja meseca: pošto trenutno nije moguće predvideti da li će letnja sezona u Grčkoj početi ove godine na vreme, otkazi aranžmana za maj mesec podložni su otkaznim penalima, ali ne i promene termina. U slučaju da se vanredno stanje u našoj zemlji i regionu produži, blagovremeno ćemo obavestiti sve naše putnike i kolege o daljim koracima.

Povraćaj uplaćenih sredstava:

  • Pošto je naša grana privrede najosetljivija na sve vrste promena u društvu, ni jedna agencija u Srbiji (Organizatori putovanja, kao i Subagenti) nije likvidna. Protok novca ne postoji već nekoliko nedelja, svi rezervisani aranžmani su isplaćeni (rane rezervacije) ili avansirani stranim partnerima, hotelijerima, vlasnicima smeštajnih objekata, prevoznicima i ostalima, te ni jedna agencija trenutno nije u mogućnosti da izvrši povraćaj novca.
  • Povraćaj novca za otkazane aranžmane vršiće se nakon prestanka vanredne situacije i ponovnog uspostavljanja likvidnosti agencija i to prema Opštim uslovima putovanja i datumu otkaza putovanja. I dalje apelujemo na sve naše putnike da razmisle o promeni termina ili destinacije svog putovanja.

Ovim putem želimo da napomenemo i da naša agencija ima urednu licencu Organizatora putovanja kategorije A35 i da sa tim u vezi poseduje depozit u visini od 7.500,00eur kod HALK banke, kao i Garanciju putovanja kod Osiguravajuće kuće SAVA osiguranje broj 00431286 od 01.01.2020. u visini od 350.000,00eur, kao i da su svi naši putnici osigurani po ovoj polisi i time su sve njihove uplate apsolutno bezbedne.

Takođe, iza naše agencije stoji preko 50 godina besprekornog rada u turizmu i preko 15 porodica koje zavise direktno od posla u našoj agenciji. Želja nam je da svi budete pre svega zdravi i da sa što manje posledica svi zajedno prođemo ovu krizu.

Resorno ministarstvo je preko našeg udruženja YUTA obavešteno o situaciji u turističkim agencijama i sa tim u vezi smo sa njima u stalnom kontaktu kako bi posledice ovog stanja bile što bezbolnije i za agencije, a naročito za putnike.

Zbog uvođenja vanrednog stanja, preporuka Vlade i zastoja u prodaji aranžmana, radno vreme naše agencije biće skraćeno. Dežuraćemo radnim danima od 10h do 14h. Dežurni brojevi telefona su 060/7511005 i 060/6511004, e-mail je u funkciji 24h dnevno: nitravel@nitravel.rs.

Vama želimo pre svega puno zdravlja, razumevanja i strpljenja. Pridržavajte se preporučenih mera za zaštitu sopstvenog zdravlja, ali i zdravlja vaše okoline jer dužina ove krize zavisi samo od nas.

Zdravi bili!

Milica Began, doktor geonauka

Šef turističke agencije

U ime celog našeg kolektiva

U Nišu, 16.03.2020.