Nitravel logo

Pon – Sub 08:00 – 20:00 +381 (18) 511-002 +381 (60) 7-511-005 +381 (60) 7-511-004
Pratite nas
GO UP

Neos Marmaras

Dobro je znati

Zemlja
Grčka
Glavni grad
Atina
Obavezna viza
Ne
Vremenska zona
UTC +2
Moneta
Euro
Površina (km2)
131.957

Neos Marmaras, Leto 2022.

Najpoznatije letovalište na Sitoniji, verovatno najstarije selo ovde. Neos Marmaras je sedamdesetih godina počeo da se razvija od ribarskog seoceta u turističko mesto zahvaljujući slavi koju je doneo kompleks Porto Karas. Danas selo nudi mnogobrojne sadržaje u vidu smeštaja (sobe, apartmani, mali hoteli), veliki izbor mesta za jelo (riblji i ostali restorani, giros i ostala brza hrana), puno interesantnih radnjica. Mesto ima i dom zdravlja, poštu i banku.

Neos Marmaras ima dve plaže. U samom centru je dok i kafići sa visećim terasama. Gradska plaža nalazi se na izlazu iz Neos Marmarasa, prema Porto Karasu, pored fudbalskog igrališta. Plaža je uska i veoma duga, ima prirodnu hladovinu, sitan šljunak, postepen ulaz u more, a u moru isti šljunak kao i na plaži. Zbog zalaska Sunca, u Neos Marmarasu je svaki dan dug i sunčan. I veoma romantičan.  Na plaži ima puno plažnih barova, ali i slobodnih mesta za sopstvene peškire i suncobrane. Takođe, u ovom delu plaže postoje i tuševi i toaleti.

Druga plaža Neos Marmarasa, zove se Paradizo. Ovaj kraj možemo posmatrati i kao zasebno mesto, koje možda i nije Marmaras, više predgrađe Marmarasa. Paradizo plaža udaljena je na oko 20 minuta šetnje i deli ih jedno brdo gde se nalazi kamp. Šetnja je lepa i veoma prijatna, postoji više varijanti kako stići do centra, ali ne postoji ni jedna varijanta

Paket aranžmani su radjeni na bazi noćenja sa autobuskim prevozom, postoji umanjenje za sopstveni prevoz. Studiji za dve i tri osobe na samoj paradiso plaži sa pogledom na more. Studiji za dve, tri i četiri osobe u centru Neos Marmarasa, iznad crkve.

Neos Marmaras dva puta nedeljno ima veliku pijacu gde se može kupiti sve, od hrane, voća, povrća, maslina i ulja i sve i svašta pride.

Više o Neos Marmarasu i o tome šta možete tamo raditi, gde jesti i šta videti, možete naći na našem blogu.