Nitravel logo

Pon – Sub 08:00 – 20:00 +381 (18) 511-002 +381 (60) 7-511-002 +381 (60) 7-511-005
Pratite nas
GO UP

Rakija tura

separator
Cena
Pogledaj

Rakija tura

per person

Razni putevi vode po Srbiji… Ali ovoga puta, povešćemo Vas na jedan krajnje neobičan put, koji do sada niste pohodili. To je put koji vodi do rakije i maline.

Omiljeno piće ljudi sa ovih prostora svakako je rakija. Krenite sa nama na ovaj neobičan put – mi znamo tajne prolaze i vrata do kojih on vodi…

Termini:

25.07/26.07.2020.

29.08/30.08.2020.

12.09/13.09.2020.

 • Destinacija
 • Polazak
  Polazak iz Niša sa dogovorenog mesta
 • Vreme polaska
  06:00h
 • Povratak
  U večernjim satima
 • Uključeno
  Autobuski prevoz
  Razgledanja po programu
  Turistički vodič
 • Not Included
  100m od centra
  100m od gondole
  100m od luke
  100m od plaže
  120m od plaže
  150m od gondole
  150m od plaže
  200m od centra
  200m od gondole
  200m od plaže
  20m od plaže
  25 m od plaze
  250 m od luke
  250m od plaže
  300 metra od centra
  300m od gondole
  300m od plaže
  30m od plaže
  350m od gondole
  350m od plaže
  400m od gondole
  400m od plaže
  450m od centra
  500m od gondole
  500m od plaže
  500m od Starog grada
  50m od centra
  50m od gondole
  50m od plaže
  600m od gondole
  600m od plaze
  60m od plaže
  650m od gondole
  700 metra od
  700 metra od centra
  7000m od plaže
  700m od gondole
  700m od plaze
  70m od plaže
  800m od gondole
  800m od plaže
  80m od gondole
  80m od plaže
  900m od centra
  900m od gondole
  Akcijske cene
  all inclusive
  Aqua park
  Bazen
  Centar mesta
  Dozvoljeni kućni ljubimci
  Fen
  Klima uređaj
  Mogućnost autobuskog prevoza
  Mogućnost uklapanja autobuskog prevoza u smenama za Halkidiki
  Mogućnost uklapanja autobuskog prevoza u smenama za Jonsku obalu
  Mogućnost uklapanja autobuskog prevoza u smenama za Olimpsku regiju
  Mogućnost uklapanja autobuskog prevoza u smenama za Tasos
  Na obali
  Na samoj stazi
  Na šetalištu
  Na stazi
  najam
  Najam apartmana
  Noćenje sa doručkom
  Polupansion
  Pun pansion
  sauna
  Sopstveni prevoz
  Spa centar
  TV
  Veliki apartmani
  Veliko dvorište
  WiFi
1
1. dan

Polazak iz Niša parking kod Tempa u 06h, iz Kruševca u 07h i 30min, putovanje preko Trstenika, Vrnjačke Banje, Kraljeva i Čačka do Kosjerića. Za početak naše ture otkrićemo Vam i to da se pojavila još jedna rakija na našim prostorima. To je Opsesija, rakija od maline. Vodimo Vas  do Kosjerića i porodice Zarić. Destilerija Zarić je nastala na tradiciji i u prostoru nekadašnje čuvene destilerije rakije „Povlen“, čija je slava poslednje dve decenije bledela do dolaska porodice Zarić. Gosti će imati priliku da sa domaćinima prođu kroz čitav proces proizvodnje rakije kao i da obiđu samu destileriju. Nakon toga u degustacionoj sali ćemo uživati u ukusima rakija po izboru domaćina. Sama degustaciona sala se nalazi na mestu stare kafane iz 1924. godine. Nakon degustacije možete posetiti i rakija shop, gde možete kupiti rakiju ili suvenire ovog kraja.

Iz Kosjerića, put nas prvo vodi prema Arilju - prestonici maline, gde ćemo posetiti Spomenik malini, jer je ovaj kraj najpoznatiji po proizvodnji ovog jedinstvenog voća. Posetićemo i crkvu Svetog Ahilija, jedinu u Srbiji. Malo ko zna da je crkva Svetog Ahilija dom Plavog andjela, koji je isto tako živopisan kao i Mileševski, ali ne i toliko čuven. Nepravedno. Iz centra Arilja odlazimo do sela Mirosaljci, uz ljubazan osmeh pravog srpskog domaćina i uz reči dobrodošlice, otvoriće vam kapiju svog doma domaćin Rade Savić. Domaćinstvo je udaljeno 9 km od centra Arilja, ušuškano u živopisnom kraju sela Mirosaljci, okruženo voćnjacima i livadama. U ovom domaćinstvu biće ugošćen svaki posetilac, a služi se domaća rakija šljivovica, jabukovača i orahovača, sokovi od maline i jabuke, vino od kupine i još mnogo toga. Porodica Savić napravila je spoj svih delatnosti po kojima su Ariljci poznati. Dobri domaćini, poljoprivrednici i tekstilci. Porodica Savić proizvodi narodnu nošnju i suvenire, pa sa sobom kao uspomenu odavde, možete poneti i suvenire koje su napravile vešte ruke domaćina.

Iz Arilja polako krećemo ka Užicu. Za kraj dana odlazak na svega 3km od grada Užica u jedno autentično seosko domaćinstvo. Etno kuća Belino sokače gde će Vas domaćini sačekati sa specijalitetima užičkog kraja i domaćom rakijom. Večera i druženje. Nakon večere odlazak do hotela Zlatiborska noć. Smeštaj grupe. Noćenje.

2
2. dan

Doručak. Nastavak putovanja ka planini Tari i Bajinoj Bašti. Putovanje do sela čuda – Kremna, selo proroka Tarabica i ovoga puta, odlične viljamovke.
Dolazak kod porodice Carević i degustacija rakije za koju domaćin kaže da čisti krv, bistri razum i formira karakter. Druženje uz degustaciju Carske viljamovke. Slobodno vreme do polaska do spomen doma proroka Tarabića. Poseta.
Polazak ka Bajinoj Bašti upoznaćete još jednu porodicu koja zna sve tajne dobre rakije.
Najkvalitetnija rakija klekovača, koja se generacijama proizvodila u Bajinoj Bašti, služena je na najvažnijim svečanostima širom stare Jugoslavije, a danas, u obnovljenoj Zemljoradničkoj zadruzi, turisti degustiraju to tradicionalno piće Srbije.
Zemljoradnička zadruga „Bajina Bašta“, koja je spravljala klekovaču, otišla je u stečaj 2010. godine, ali zahvaljujući entuzijazmu i hrabrosti petorice bivših radnika, tradicija proizvodnje te rakije nije prekinuta.
Po ugledu na evropske i svetske vinarije i destilerije otvorili su vrata turistima koji na licu mesta mogu da se uvere u kvalitet, ali i da pogledaju kako se to piće proizvodi.
Tajna je u malim tajnama. Jedna od njih je i ljubav hrastovine i rakije. Što je ljubav duža, rakija je bolja. Degustacija BB Klekovače. Nakon degustacije obilazak reke Vrelo u narodu poznate i kao reka Godina, pošto je od izvora do ušća duga svega 365m. Obilazak kućice na Drini. Povratak za Šabac i Valjevo uz usputna zadržavanja po potrebi. Dolazak u mesto polaska u večernjim satima.

Tu je i kraj našeg druženja, dok vas miris rakije i maline ponovo ne privuče u naše krajeve.

Živeli!

Cena aranžmana : 12.000,00 dinara

Sve uključeno u cenu, sve degustacije, nema doplata na putovanju!!!

 

Aranžman obuhvata:
 • Prevoz na navedenoj relaciji mini busom ili autobusom u zavisnosti od broja prijavljenih putnika;
 • Smeštaj u hotelu Zlatiborska noć 3* u 1/2, 1/2+1, 1/3 sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom;
 • 1 večera u Etno kući Belino sokače u Užicu-klasično posluživanje;
 • Degustacija voćnih rakija u destileriji Zarić u Kosjeriću;
 • Degustacija u domaćinstvu Savić po želji domaćina - rakija i još ponešto;
 • Degustacija Carske viljamovke u domaćinstvu Carević u Kremnima;
 • Degustacija BB klekovače u Bajinoj Bašti;
 • Poseta spomen domu proroka Tarabića;
 • Obilaske prema programu;
 • Licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja aranžmana;
Aranžman ne obuhvata :
 • Lične troškove i ostale nepomenute troškove
Način plaćanja:
 • 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno najkasnije 7 dana pred putovanje
 • platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD
 • na rate čekovima bez kamate, 40% avans, poslednja rata 2 meseca nakon putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu – čekovi se deponuju u agenciji najkasnije 7 dana pred putovanje
 • karticama Poštanske štedionice do 6 jednakih mesečnih rata
 • putem administrativne zabrane na 4 mesečne rate
 • Molimo Vas da se pre zaključenja Ugovora o putovanju, upoznate sa programom putovanja i posebnim napomenama koje su sastavni deo programa putovanja, kao i Opštim uslovima putovanja agencije Amigo. Prema zakonu o turizmu Organizator putovanja ima propisanu polisu osiguranja broj 470000040609 od 01.01.2020. godine, rok važenja polise je 1.10.2020. godine, polisa Triglav osiuranja u visini od 200.000 eur za slučaj insolvntnosti organizatora putovanjai za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora koje su određene programom i Opštim uslovima putovanja.
 • Program je rađen na bazi minimum 20 putnika u mini busu odnosno 30 u autobusu. U slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkaz putovanja je pet dana pre početk putovanja. Agencija zadržava pravo da realizuje prevoz uz korekciju cene ili u saradnji sa drugom agenijom. Agencija zadržava pravo korekije cena u slučaju promena na deviznom tržištu. Agencija ne snosi ogovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Uz ovaj program važe Opsti uslovi putovanja Turističke agencije Amigo. Posebne napomene su sastavni deo programa putovanja. Organizator putovanja Turistička agencija Amigo, Licenca 261/2020, kategorija A20, broj programa 02/2020
POSEBNE NAPOMENE
 • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima… Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
 • Dan pred polazak organizator putovanja šalje obaveštenje sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.
 • Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4h vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
 • Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
 • Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
 • Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
 • Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00h. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš / WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet…). Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta, na društvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com, www.booking.com…
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl uzeće se u razmatranje ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležaj…). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
 • Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator zadržava pravo da putem Last minute ponude prodaje svoje aranžmana po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su započele plaćanje ili uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime eventualne razlike u ceni.

Program br. 8 od 27.05.2020. Rakija tura , Čudesni drumovi rakije I Maline