Nitravel logo

Pon – Sub 08:00 – 20:00 +381 (18) 511-002 +381 (60) 7-511-002 +381 (60) 7-511-005
Pratite nas
GO UP

Priče iz Bosne

separator
Cena
Pogledaj

Priče iz Bosne

per person

TRAVNIK – JAJCE – SLAPOVI KRUPE – MANASTIR KRUPA – BANJALUKA

3 dana autobusom

 • Destinacija
 • Uključeno
  Autobuski prevoz
  Razgledanja po programu
  Turistički vodič
 • Not Included
  100m od centra
  100m od gondole
  100m od luke
  100m od plaže
  120m od plaže
  150m od gondole
  150m od plaže
  200m od centra
  200m od gondole
  200m od plaže
  20m od plaže
  25 m od plaze
  250 m od luke
  250m od plaže
  300 metra od centra
  300m od gondole
  300m od plaže
  30m od plaže
  350m od gondole
  350m od plaže
  400m od gondole
  400m od plaže
  450m od centra
  500m od gondole
  500m od plaže
  500m od Starog grada
  50m od centra
  50m od gondole
  50m od plaže
  600m od gondole
  600m od plaze
  60m od plaže
  650m od gondole
  700 metra od
  700 metra od centra
  7000m od plaže
  700m od gondole
  700m od plaze
  70m od plaže
  800m od gondole
  800m od plaže
  80m od gondole
  80m od plaže
  900m od centra
  900m od gondole
  Akcijske cene
  all inclusive
  Aqua park
  Bazen
  Centar mesta
  Dozvoljeni kućni ljubimci
  Fen
  Klima uređaj
  Mogućnost autobuskog prevoza
  Mogućnost uklapanja autobuskog prevoza u smenama za Halkidiki
  Mogućnost uklapanja autobuskog prevoza u smenama za Jonsku obalu
  Mogućnost uklapanja autobuskog prevoza u smenama za Olimpsku regiju
  Mogućnost uklapanja autobuskog prevoza u smenama za Tasos
  Na obali
  Na samoj stazi
  Na šetalištu
  Na stazi
  najam
  Najam apartmana
  Noćenje sa doručkom
  Polupansion
  Pun pansion
  sauna
  Sopstveni prevoz
  Spa centar
  TV
  Veliki apartmani
  Veliko dvorište
  WiFi
1
1. dan (Petak 28. avgust) NOVI SAD – BEOGRAD

Polazak iz Novog Sada oko 23h (Žel.stanica/lokomotiva) i Beograda oko 00.30 (petak na subotu) (BAS – Autobuska stanica). Putovanje preko Sremske Mitrovice i dalje preko Bijeljine, Doboja i Zenice. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

2
2. dan (Subota 29. avgust) TRAVNIK - JAJCE

Dolazak u TRAVNIK oko 9h. Po dolasku sledi upoznavanje sa gradom uz laganu šetnju i obilazak turističkih znamenitosti. Iako je danas ovo jedan manji gradić u središnjoj Bosni, poznat je po tome što je u periodu od kraja 17., pa sve do polovine 19. veka bio prestonica osmanskih vezira, zbog čega i najveći deo njegovog kulturno-istorijskog nasleđa datira upravo iz tog perioda. Prošetaćemo se gradom uz razgledanje divne Šarene džamije – Sulejmanije, zadužbinu velikog vezira Sulejman-paše Skopljaka iz 18. veka. Sledi slobodno vreme, ili fakultativne aktivnosti koje obuhvataju posetu rodnoj kući Ive Andrića, Travničkoj tvrđavi i lokalitetu Plava voda. Memorijalni Muzej Ive Andrića u okviru kojeg se nalazi i radna soba posvećena Travničkoj hronici. Travnička tvrđava je najveća atrakcija grada. Srednjovekovna tvrđava je zaista impresivna, a ono što je najlepše na ovoj tvrđavi je pogled na grad: na mahalu (stambeni deo) i čaršiju (privredni deo). Potom odlazimo do lokaliteta Plava voda. Čudesni potočić sa malim slapovima i brzacima podno tvrđave čini najlepši deo Travnika. Slobodno vreme oko 2 sata za uživanje u specifičnoj travničkoj atmosferi. Nastavak putovanja preko Vakufa do JAJCA. Dolazak oko 14h. Smeštaj u hotel i slobodno vreme za individualne aktivnosti. U 15h fakultativno, polazak u razgledanje grada sa planiranim posetama. Odlazimo u staru čaršiju koja se nalazi podno Jajačkog utvrđenja. Pogledaćemo Medvjed kulu i posetiti katakombe u kojima se nalazi oltar sa dvostrukim krstom, mesecom i suncem, koji kriju svoju simboliku. Nastavljamo dalje sa šetnjom ka tvrđavi uz usputni obilazak ostataka crkve Sv. Luke. Najvišu tačku grada, na visini od 470 m nadmorske visine, zauzima tvrđava. Tvrđava je bila sedište kralja Tvrtka i u njoj se nalazi jedini sačuvani kraljevski portal u Bosni sa grbom dinastije Kotromanjić. Sa tvrđave se spuštamo u donju čaršiju, do kapije Mala tabija, pa kroz čaršiju i Travničku kapiju, odlazimo do vidikovca sa kojeg se pruža nestvaran pogled na čuveni vodopad koji pravi reka Pliva koja na ovaj način završava svoj tok u reci Vrbas. Vodopad je visok 21 metar i zaista deluje fantastično, a sa terase kraj vodopada pruža se sjajan pogled na grad. Slobodno vreme uz preporuku da se poseti Muzej Drugog zasedanja AVNOJ-a. Noćenje.

3
3. dan (Nedelja 30. avgust) JAJCE – KRUPA – BANJALUKA – BEOGRAD/NOVI SAD

Doručak od 7h. Odjava iz hotela u 08.45h. Slobodno vreme u gradu, ili fakultativni izlet do obližnjeg Plivskog jezera. Jezero je nastalo izgradnjom hidro-elektrane na reci Plivi. Obićićemo prvo lokalitet poznat kao „Most ljubavi“, a potom lokalitet Mlinčići sa divnim sačuvanim drvenim vodenicama. Polazak ka Banjaluci najkasnije u 11.30h. Putovanje zanosnim kanjonom reke Vrbas. Usputni obilazak MANASTIRA KRUPA NA VRBASU. Manastir je osnovan krajem 13. i početkom 14. veka od strane srpskog kralja Milutina. Tokom najezde Turaka na ove prostore manastirska crkva je gotovo u potpunosti srušena, a sam manastir se obnavlja tek dolaskom Austrijanaca. Odlazak do obližnjih SLAPOVA NA KRUPI i uživanje u divnom prirodnom ambijentu. Nastavak putovanja do BANJA LUKE. Po dolasku, sledi organizovani obilazak grada uz razgledanje: stari Kaštel – tvrđava na reci Vrbas iz 16. veka, Gospodska ulica – glavna pešačka zona grada, veličanstveni hram Hrista Spasitelja, palata Banovina, džamija Ferhadija... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Beogradu i Novom Sadu oko 18h. Putovanje preko Doboja i Bijeljine. Povratak u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

75 €

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

umesto 25 € samo 20 €

Cena aranžmana obuhvata:

·  prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)

·  smeštaj u hotelu „Turist 98“ 3* u centru Jajca na bazi 1 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)

·  smeštaj u 1/2 i 1/3 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/3 sobe sastoje se od 3 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa dodatnim trećim redovnim ležajem! Hote, raspolaže i sa jednom 1/3+1 sobom pogodnom za porodicu sa detetom, kao i sa jednom klasičnom 1/4 sobom pogodnom za porodicu sa dvoje dece, ili prijatelje)

·  obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča

·  usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom celog putovanja

·  organizacione troškove

Paket izleta obuhvata: obilazak rodne kuće Ive Andrića sa ulaznicom, obilazak Travničke tvrđave sa ulaznicom, obilazak lokaliteta Plava voda u Travniku, obilazak Jajca sa ulaznicama za katakombe i tvrđavu, turističku taksu za Plivski vodopad u Jajcu, izlet sa taksama na Plivsko jezero

Cena aranžmana ne obuhvata:

·   sve ostale nepomenute usluge

·   doplatu za jednokrevetnu sobu – 20 €

·   doplatu za dodatno sedište u autobusu – 50 €

Ukoliko niste uplatili paket izleta u agenciji, cena za pojedinačne izlete za uplatu na licu mesta je:

·  Travnik (rodna kuća Ive Andrića, tvrđava i Plava voda): 10 €

·  Jajce (Stari grad, ulaznice za katakombe i tvrđavu, taksa za Plivski vodopad): 10 €

·   Izlet do Plivskog jezera: 5 €

DOPLATA ZA POLAZAK IZ NIŠA: 20€ PO OSOBI (Minimum putnika za polazak je 6)

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  SREDNJEM KURSU  NBS  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.12.2020.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do decembra 2020.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.12.2020.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

Napomena : Putnici koji imaju vrednosni vaučer agencije Fantast Tourist, iznos aranžmana će biti umanjen za iznos na vaučeru.

 

OPIS HOTELA:

HOTEL „Turist 98“ 3***, Jajce https://www.hotel-turist98.com/hr/   

Hotel se nalazi u blizini centra grada, na obali reke Plive. Na nekoliko minuta hoda od hotela nalazi se stara tvrđava, čaršija, vodopad... Moderan objekat sa solidnim sadržajima. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, WiFi konekciju, banka, mali trgovački centar, kiosk... Sobe su komforne i sve poseduju novi nameštaj, savremeno kupatilo sa tuš-wc i fenom za kosu, TV, klima uređaj, centralni grejni sistem.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.fantast.rs ili na sledećem linku (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 50 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

 

Broj evidencije programa -

Cenovnik broj 2 od 12.06.2020.