Nitravel logo

Pon – Sub 08:00 – 20:00 +381 (18) 511-002 +381 (60) 7-511-005 +381 (60) 7-511-004
Pratite nas
GO UP

Pefkohori – naš grad

Šta je Pefkohori?

Takođe jedno od omiljenih letovališta na Kasandri. Pefkohori vole oni koji žele da letuju u mestu sa puno sadržaja. Pefkohori ima bezbroj kafića, taverni, restorana, picerija. Barova, pabova (manje više – isti ugostiteljski objekti, samo imaju drugi naziv) i još više prodavnica svakog tipa.

U toku sezone ovde je praktično nemoguće naći parking mesto. Retko koji smeštajni objekat ima parking, a oni koji ga imaju, uglavnom imaju ograničen broj parking mesta, te nema dovoljno prostora za sve automobile. Tako da: ukoliko putujete u Pefkohori automobilom u toku sezone, prosto imajte to u vidu. Ne dozvolite da vam nedostatak parking mesta pokvari odmor.

Pefkohori leto 2019.

Pefkohori leto 2019.

Pefkohori je podeljen na takozvani gornji i donji deo. Donji deo nalazi se „ispod“ magistrale, prema moru i ovde su smeštene glavne šetališne, šoping i turističke zone. U donjem delu su smeštajni objekti starije gradnje. Zgrade su dosta zbijene jedna uz drugu i tu je najveća gužva u svakom smislu (smeštaj, parking, šetnja i ostalo). Gornji deo Pefkohorija je što se „domorodaca“ tiče stariji. Ali što se turista tiče noviji. Ovde se nalaze noviji smeštajni objekti. Mnogi od njih imaju bazene, veća dvorišta i više opcija za parking automobila. U ovom delu Pefkohorija nalazi se stari i pravi centar mesta, stari trg i seoska crkva. Veoma je šarmantan i turisti ga često tokom boravka zaobiđu misleći da nije zanimljiv ili jednostavno jer ne znaju da je Pefkohori lep i „iznad magistrale“.

Pefkohori – gde jesti?

Jeste da je na moru najbolje jesti ribu i morske plodove i da je potrebno znati gde se služi ova vrsta hrane koja je sveža, ili znati nekoga ko to zna… Ali za one koji nisu ljubitelji ove vrste hrane, u Pefkohoriju se nalazi možda najbolja picerija na Halkidikiju, zove se Capri i možete je naći u centralnoj ulici, na takozvanoj magistrali.

Naša agencija u Pefkohoriju ima odličnu ponudu i možete birati između divnog hotel-apartmana Ioli Village *** sa velikim dvorištem poput oaze. Ili kuće Stela na samoj obali i sa studijima koji gledaju na more ili kuće Gatos 2 koja je na par koraka i od plaže i od glavne šetališne ulice.