Nitravel logo

Pon – Sub 08:00 – 20:00 +381 (18) 511-002 +381 (60) 7-511-005 +381 (60) 7-511-004
Pratite nas
GO UP

Srbija zimovanje

No tours match your criteria

Dobro je znati

Zemlja
Srbija
Glavni grad
Beograd
Obavezna viza
Ne
Vremenska zona
UTC +1
Moneta
Dinar
Površina (km2)
77,474 km²

Planine Srbije predstavljaju ogromno prirodno bogatstvo, sa brojnim kristalno bistrim jezerima i slapovima, gustim šumama i pašnjacima, banjama i ski centrima.
Jedinstveni ekosistemi, dobro uređene staze za skijanje i šetnju, mogućnosti za avanture planinarenja kao i veliki broj sunčanih sati godišnje, na planine u Srbiji već godinama privlače veliki broj posetilaca iz zemlje i sveta.
Obronci srpskih planina bogati su termomineralnim izvorima, pa se najveće banje Srbije nalaze upravo u podnožju ovih masiva.
Planine Srbije i turistički centri na njima imaju veliki potencijal ne samo za razvoj zimskog turizma, već i seoskog, lovnog, biciklističkog i kongresnog. Najveće srpske planine imaju dobro opremljene ski centre koji zimi rade punom parom, a planine beleže sve veći broj poseta.
Uz to, njihova posebnost je ljubaznost ovdašnjih domaćina, bogata tradicionalna kuhinja sa mnoštvom ukusnih jela i miran san, kakav još retko gde postoji.
Potražite odmor za svoju dušu u žuboru čistih planinskih potoka, u mirisu planinskog cveća, skijanju na odličnim stazama, predahu uz kuvano vino kraj kamina… Dobrodošli na planine Srbije!