Nitravel logo

Pon – Sub 08:00 – 20:00 +381 (18) 511-002 +381 (60) 7-511-005 +381 (60) 7-511-004
Pratite nas
GO UP

Drač

Dobro je znati

Zemlja
Albanija
Glavni grad
Tirana
Obavezna viza
Ne
Vremenska zona
UTC +1
Moneta
Albanski lek
Površina (km2)
28.748 km2

Drač je veliki primorski grad, sa lukom. U martu mesecu krenuli su radovi na dodatnom uređivanju šetališta u luci. U Draču postoji veliki broj protavnica i tržnih centara. Grad Drač ima svoju veliku, veoma dugu plažu (zvanično je duga 10,5km), čiju prvu polovinu (bližu Draču) lokalci zovu: plaža Drača, a drugu polovinu zovu „Golem“.

Ono što je interesantno i važi za celo primorje jeste da većina smeštajnih objekata, naročito na velikim plažama, imaju svoje ležaljke i suncobrane na plaži, a koji su besplatni za goste tih smeštajnih objekata. Svakako, konzumiranje pića iz bara se dodatno naplaćuje. Postoji i mogućnost da turisti koji nisu gosti određenog smeštajnog objekta koriste te ležaljke i suncobrane. U tom slučaju se korišćenje naplaćuje između 5 i 10 eur – što zavisi od politike vlasnika mobilijara. Takođe, duž obale postoji i bezbroj beach barova koji nisu vezani za smeštajne objekte i koji nude ležaljke i suncobrane na korišćenje uz nadoknadu (naplata 5-10eur, konzumacija ili kako je već politika samog beach bara).

Neki od smeštajnih objekata (mahom hoteli sa 4* i 5*) imaju obezbeđen parking za svoje goste, neki od objekata imaju ograničen broj mesta koja su predviđena za goste, te parking za automobile nije u svim objektima siguran. O tome se raspitajte u agenciji i vezano za konkretan smeštajni objekat. Mesta imaju javne parkinge koji su čuvani i čije korišćenje se naplaćuje (uglavnom 5eur dnevno).

Hoteli u našoj ponudi nalaze se duž plaže Drač i Golem. U ponudi imamo hotele na obali, u drugoj liniji i ne dalje od oko 300m od plaže. Hoteli su kategodije 3*, 4* i 5*. Usluga u hotelima je na bazi noćenja sa doručkom, polupansiona ili pansiona. Lokalni predstavnik naše agencije je našim putnicima na raspolaganju tokom njihovog boravka. U ponudi su i različite ekskurzije koje će vam omogućiti da još bolje upoznate i još više zavolite Albaniju. Celom dužinom ove plaže, tj magistrale koja se nalazi u zaleđini plaže, nalaze se autobuska stajališta gde možete uzeti prevoz i otići na izlet do centra Drača. Cena karte je oko 50 centi.